לפני שנכנסים לנושא של קידום בגוגל ביחס לחנות וירטואלית הרשו לי להתייחס לנקודה אחרת ומקדימה קצת יותר, מה ההבדל בין בניית אתר תדמית רגיל לבין חנות וירטואלית בכלל, אם ישנו הבדל כזה, כיצד הוא אמור להשפיע על קידום בגוגל של אותו אתר מול אותה חנות, זה בדיוק השאלה שאני אנסה לענות עליה היום.
לכאורה קידום אתרים במנועי החיפוש בנוי מקישורים נכנסים, כאשר הקישורים מהווים בערך 80 אחוז או אולי קצת יותר מעבודת הקידום, אז מה ההבדל ביניהם?
ההבדל הוא במבנה הדפים, דף שאתר אינטרנט רגיל, בנוי בצורה סטטית, כך שמבנה הדף לא משתנה לעולם. נכון, הטקסט יכול לעבור שינויים קטנים ועריכה אבל הטייטלים, הדיסקריפטיין והכותרת הראשית או כמה כותרות אשיות, נשארות אותו דבר תמיד. בצורה כזו אין בעיה בכלל להמשיך לקדם בצורה יציבה את הדף הזה( אינטרנט בנוי מדפים ולא אתרים, בגלל זה אני מתייחס לכל דף בנפרד ולא לאתר).
לעומת זאת, בדפים של חנות וירטואלית יכול להיווצר מצב שבוו המוצרים בדף ישתנו לגמרי וכך כל המהות של הדף תשתנה מהקצה אל הקצה. ברגע שזה קורה, כל הטייטלים של הדף משתנים לגמרי ויכול להיות שהדף כולו יקבל משמעות חדשה לחלוטין. הרי דף שמכר טלוויזיות סוני ועבר קידום בביטוי זה, יכול למכור היום נעליים או טלוויזיות אחרות ואז יצטרך להיות מקודם ביטוי החדש.
לכאורה מהמסקנה היא אחת: בדפים פנימיים של חנות וירטואלית לקבוע את משפחת המוצרים שיימכרו שם ולדאוג לקדם את אותו העמוד רק בשם הכללי של המשפחה ולא בשמות ספציפיים של מוצרים פוטנציאלים.
בניית אתר תדמית מול בניית חנות וירטואלית
אז נשארנו עם השאלה הגדולה, האם לבנות מלכתחילה חנות וירטואלית או ללכת על בניית אתר תדמית. השאלה היא ככל הנראה אמורה להיות אחרת: האם יש לכם מוצר סקסי למכור באינטרנט? כיום אני כבר יודע להגיד שרק מוצרים הנחשבים מפתים, נמכרים באינטרנט באמת. מוצרי חשמל בהחלט נמכרים, שעונים נמכרים, כל דבר הנחשב מותרות בהחלט נמכר באינטרנט. מוצרים שלא עונים על ההגדרה, כמו בגדים, מוצרי בית, כלי בית, שמנים, חומרי ניקוי ודברים דומים, פשוט לא נמכרים. לפי זה מומלץ לעשות את ההתאמה הראויה. אין טעם לבנות חנות וירטואלית כאשר אין לכם למעשה מה למכור ואין לכם מה לקדם בגוגל